Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
Minden hardver és szoftver, ami kép és/vagy hanglejátszáshoz szükséges

TÉMA: Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2020 máj. 20 16:05 #84126

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
Luxor úr írt a Daphile kapcsán

luxoraudio.hu/index.php/cikkek/item/52-daphile-player
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 22:28 #79213

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Igen, az analóg tuner is remek műsorforrás tud lenni, és a CC magnóval egyetemben, ahol elméleti szinten (és nyilván a gyakorlatban is) sok gátja van az igazán nívós hangminőségnek, mégis, általában egy jó magnó, akárcsak egy jó tuner, szinte tökéletes szórakozást biztosíthat ezen a téren.
Sokáig nélkülöztem őket valamiért, igazán jó tunerem sem volt, A Videotonok és az nagy Orion torony után csak egy szkópos Marantz, ami inkább jópofa, mint jó hangú,
Aztán egy 615-ös h/k, ami már sokkal jobb volt, de még nem az igazi.
Na de érkezett egy sráctól egy B760-as ReVox és itt meg is tértem, tudtam már, ilyen kell. És a B261 meg még annál is jobb, simábban szól, kiegyenlítettebb. Az már egy klasszis gép.
Szóval ez itt pipa. :)))

A magnózásnak pedig van egy olyan plusz hozománya, a felvételek készítésével, és a készülékek kiválasztásával (akinek erre van módja), amit más úgy nem ad meg.

Akai CS-F21-essel kezdtem 1983-ban, ma is meg van, és szeretem. :)
(Ennek tiszteletére egy GX-F71-est szereztem egy éve kb. mert a csúcs, a GX-F91 kevésbé tetszett.)
Aztán jött egy GX-F 95, 1985-ben, a teli ajtós, lenyíló előlapos, na az egy remek gép, (éppen tavaly hallgattam meg egy kifogástalan példányt és majd leesett az állam, olyan MOS-FET-es erősítő van benne, hogy az párját ritkítja, már tökre elfelejtettem!) de nagyon érzékeny volt az egy görgős futóműve a használtabb kazettákkal, mely kazetták védelmére nem fektettem túl nagy hangsúlyt, és a drop outjai miatt vágytam valami stabilabbra. És az a gép szinte agyon lett általam cipelve, és használva. (FMH magnós klub minden héten, BKV-val...).
Pár éve adtam el, alkatrésznek.

Ekkor jött az új GX 95. Na, annak semmi köze hangban elődjéhez, de már 2 görgős, nem olyan nyűgös, viszont azt nem szerettem hallgatni. Fakó és kicsit grízes, lélektelen. Az Aiwa XK009 tetszett meg, miután az Akai mellett hallottam, de olyan nem érkezett, akkor nem jött össze. Volt valami 690-es Sony is, motoros kazetta ajtóval, távval, kézi kalibrációvalna az nagyon felejtős. A legnagyobb csalódás volt.

1993-ban sikerült viszont egy új XK-S9000-es Aiwát szerezni, és az annyira tökéletesen szólt TAPE/SOURCE összevetésben már a boltban is (akkor még azt hittem, így kell egy magnó hangminőségét monitor üzemmódban megítélni!), hogy úgy gondoltam révbe értem, a magnózás csúcsa ez lesz, vagy ez lehet...
Csak sajnos azzal a magnóval sem esett jól a zenehallgatás, sem fejhallgatón, sem hangsugárzókon hosszabb távon, alig fanyalodtam rá, csak vettem fel az ismerősök lemezeit, de alig hallgattam a gépet. Nem értettem miért, de akkor valahogy nem is érdekelt.
Olyan lendülettelen tónusa volt, ami nekem nem jön be, azóta akár csak SOURCE állásban fejhallgatón is remekül kihallom ezt, szóval olyan csilingelős, vékonyka, fejbevert és ellágyuló, mint a Nakák általában.
Mert azokkal sem tudtam barátságot kötni.
(BX300, 682ZX)

A Depréz műszeres klasszikus Teac is régi, nagy vágy volt anno, ezért egy C1-est sikerült venni, azt is szeretem, régimódi gép, régimódi hanggal, kicsit talán a B710-es ReVoxra emlékeztető tónus, nagy test, nagy lendület.

Volt egy Teac Z6000 is, Japánból jött haza egy ott szakácsnak tanuló srác éppen, tőle vettem meg, az nem volt rossz, de bele sem zúgtam, és egy haver meg elkunyerálta. No, ebben a dologban ennyi van, avagy túl igényes lettem én már ehhez a technikához addigra, azt hittem...

Aztán pár éve a sokat állt és tényleg újszerű Aiwát elcseréltem egy B215-ös ReVoxra, ami üzletileg nem volt előre mutató döntés, de én újra megtértem a magnózáshoz ezzel, tehát áldom azt a pillanatot! A ReVox tudja azt gyakorlatilag, amiről nekem ez a dolog szól... Így is tud szólni egy kazettás deck??? Csak néztem... Aztán egy B215/2-esre váltottam, mert az még jobb.
És pláne a Studer A721, az még annál is jobb... :)
És akkor már egy B710mk2 is jött, hogy a sor teljes lehessen.

De az ASC AS3000 is nagyon jó hangú, imádom, a már említett Sony TC-K777 szintén, és a kalibrálható, fiók mechanikás Braun C4 is megtetszett, ahogy működik, ahogy szól.

Kellett egy Pioneer is valahogyan, noha nem voltam a márka rajongója szerintem soha, az 1250-es nem egy nagy szám hangra, az Urushi designjától messze van az, ami megdobogtatja a szívem, a CT95 meg pláne nem a világom, sem hangra, sem kinézetre, ezért egy CT9-est akartam (a CT-A1 nagyon ritka), amikor is a CT-A9 nagyon megtetszett. Nem rossz, nem rossz, de az előbbiek kicsivel jobban szólnak szerintem, kevésbé hifisek valahogyan, nyíltabbak, eszköztelenebbek. Ez meg olyan Piós. De nagyon szép, és az a kijelző! :)

A Technics RS-B100 és a Tandbert 3014A is jó lehet, no meg a Luxman 5K50, De ilyenek nincsenek egyelőre. Az újabb Technicsek nem tetszettek, ahogy az újabb Luxmanok és az Alpine AL90 sem.

Hát most így...
Persze tudom, ez itt nagyon OFF, sorry, de nem szakítottam meg vele különösebben pörgős témát talán... B)
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 29 22:44 Beküldte marky.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 21:34 #79212

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
"Hallgatható, élvezhető, és mostanában ennyi nekem elég a hifiben.
"
Szerintem mindig is ennyi volt a lényeg, jó legyen hallgatni, élvezze az ember. ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 20:56 #79209

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
Anno én is végigfutottam ezt. Meghallgattam a PC olvasójáról, majd rippelve ugyanazt. Ennél jobban nem tudtam közelebb hozni a lemezt és a másolatot, és sajna még úgy is van különbség. Sőt, szoftver és szoftver között is, ha már rippelünk. Evvan.
Jó ötlet az eredeti felvételek megosztása, mert a CD gyártás során elszenvedett információvesztést kompenzálni tudnánk.

De ennél mélyebben nem mentem bele. Hallgatható, élvezhető, és mostanában ennyi nekem elég a hifiben. Talán egyszer megint leszek nagyobb igényű,
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 29 20:57 Beküldte vackor.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 20:13 #79207

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
vackor
Igen, mindennek megvan a maga helye, az online szféra kifogyhatatlan forrás, ez kétségívül nagy előny. Mondjuk jómagam nem is annyira online hallgatózok, sok a letöltött zeném, illetve rengeteg CD-t rippeltem. Így kímélhetem az olvasófejet. :) Na, de viccen kívül, érdekelt milyen különbség adódik, ha gyári CD-t, CD játszón hallgatok és ugyanez a lemez rippelve, PC DAC kombón hogy alakít. A CD játszóm és DAC-om is dupla TDA1541. Meg maga a rippelés is érdekelt, milyen szoftver, milyen beállításokkal, milyen alapanyagú lemez (Taiyo Yuden), stb.
Most éppen Brahms - Danza Ungherese lemez rippje szól a friss Slackwaren és egész kellemes élményt nyújt. Na hallgatom tovább, akkor biztos találok valami kivetnivalót és mókolhatok tovább. :D
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 19:36 #79206

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
marky

A fő hangforrásom nekem is a CD. Most már jó sok éve csak CD játszó, analóg tuner, DAC alkotják a rendszerem. Azelőtt a magnókat (cc) nagyon szerettem.
Mindig volt, sokszor kettő, három is. :) Egy AIWA F220-al kezdtem, illetve egyből kettővel. Nyilván nem High End, de árához, kategóriájához egyáltalán nem volt rossz, sőt magasabb polcra helyezettekkel szemben is állta a sarat. Aztán persze volt sok, a teljesség igénye nélkül, AIWA AD-F990, SONY TC-K71, SONY TC-K81, JVC DD-VR9, AKAI GX-75, TEAC V-7000, stb. Imádtam magnózni! :) Bár el kell ismerni a legtöbb baj velük volt. És ahogy írod, érdekes, mert talán a leggyengébb komponens, mégis jó volt hallgatni. Akkoriban a munkából hajnali 2-3 óra körül értem haza. Soha nem feküdtem le egyből, ilyenkor adott volt a csendes környezet a zenehallgatáshoz, de csak analóg tuner vagy a magnó jöhetett ilyenkor szóba. Nem tudom miért, így hajnalban ezek hangja esett jól. Valószínű, hogy a gyengécske freki átvitel és különböző torzítások szerencsés együttállása miatt, de olyan kerek, meleg, jóleső hangzást produkáltak. Igazán jó levezetése volt a napnak. :)
CD játszó tekintetében maradi, Philips hívő vagyok (TDA1541) ez van most is, de volt a klasszikus Denon DCD-1500, SONY X-77ES és SONY X-777ES és persze sokan mások. Tudom szentségtörés manapság ilyet mondani, de a nagy felbontás önmagában semmivel nem teszi zeneibbé, hallgathatóbbá a műveket, sőt... Alapvetően az egyszerűségben hiszek, jól megépített tranzisztoros (MOSFET) vagy csöves erősítő, CD játszó 16 bites (TDA) és persze jó hangsugárzó, szigorúan 2.0. Már, ha zenéről beszélünk, a mozizás megint más műfaj, én nem űzöm.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 16:15 #79205

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Én elég keveset, de azért mégis imádom: Így a család többi tagjai elvannak azokkal, nem nyúlkálnak, nem piszkálgatnak a motyóhoz. ;)
Mert ők első sorban zenehallgatók, én pedig a Hi-Fi-t magát is imádom, az audiofília pedig egy másik szakág, meghagyom másoknak.
Vagyis tökéletes a szimbiózis. :siraly
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 29 16:17 Beküldte marky.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 14:47 #79204

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
polip beküldte:
jól megférnek egymás mellett

Szerintem is. Meg ki is egészítik egymást. Ha nem akarsz mindig ódiofülkedni. Én is rengeteget hallgatok már online zenéket.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 29 14:47 Beküldte vackor.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 29 08:53 #79203

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
A PC-s zenehallgatásban rejlő potenciál még valószínűleg kiaknázásra vár mélységében, a magnószalag, a DAT, az LP és a CD pedig valószínűsíthetően elérte régen azt a szintet, amire a technika esetében képes, sőt, sok példa van rá, ahol a későbbi modellek a gyengébb hangminőségűek.

Példák: A Sony legjobb hangú DAT-ja szerintem a DTC-1000 volt és a legjobb kazettás gépe a TC-K777.
Amik utána jöttek, (kazettásban pl: 909ES, 555ESR, 990ES, A6ES, de még a japán belpiacos A5ES és A7ES is!) (DATok közt a DT-C1500/2000, PC-M7010, stb.) azok megszólalása mesterkéltebb, kevésbé eszköztelen, valahogy gumis.
Az Ortofon nagy MC hangszedői az SPU Classic mellett színezetteknek tűntek és egyszerűen vékonykábban szóltak a középtartományban, de még az SPU Meister Silver is nagyon vérszegényen csilingelt az ős típus után.
A Technics SL-1200-as lemezjátszó olyannyira jól megépített, színezetlen hangú és helyes dinamikai arányokat eredeti minőségben tálalni képes konstrukció, ami után a legtöbb high-end gép csúnyán elhasal, közvetlen összevetésen.
De a nagy, híres, és az audiofilek által kedvelt, meg nívós tuning alapnak tekintett Denon CD játszók (pl. 3560) is elhasalnak az SL-P1200-as Technics stúdiógép mellett ilyen értelemben.
A korai ReVox (B-225) és Sony CD (CD-P555/557) játszók megszólalása volt igazán eszköztelen, amikor még nem akartak semmilyenek lenni, csak rendesen meg voltak építve, meglehet, éppen ezért.
Az audiofilek nem is igazán rajongtak értük, joggal, nekik általában másra van szükségük.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 29 08:59 Beküldte marky.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 28 21:20 #79202

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Teljesen meg tudlak érteni.
Én is használom mindegyik formátumot, melyik hova válik, vagy vált be.
Jó tud lenni a CD, valóban, mára a fő műsorforrásom talán, mert nagyon megszerettem idővel, ám 20-25 éve ez még számomra nem volt ilyen egyértelmű, de továbbra is tény, nem hogy az LP, de még a Compact Cassette is tud valami olyat egy jó magnóval, lemezről, amit a CD úgy nem tud...
Azután érdekesmód jött az SACD például, és az már ahhoz nem tudott hozzátenni esetemben, amit a CD képviselt addigra zeneélvezeti értékét tekintve előttem.
És a DAT sem élvezetesebb feltétlenül a CC-nál minden esetben. Nyilván egy megfelelő szintet elérve.
És ezt érzem az eddigi legkomolyabb streamek esetében is, akármilyen felbontással és progival. Van bennük valami slampos mosott pontatlan lágyság, ami miatt azokon a felvételek elkezdenek egy kicsit mind hasonlóan szólni, valami jellegzetes torzítás rakódik rájuk talán, nem tudom. Emlékeztet néha a jelenség a modernebb csöves berendezések ebbéli jellegzetességeire...
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 28 21:22 Beküldte marky.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 28 19:51 #79201

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
Azért vannak egész jó pc alapú megoldások is. Ám részemről szintén a CD játszó a fő csapásirány, a pc-s zene érdekel, de inkább molyolás, amolyan kísérletezés. Szeretem az új dolgokat, amellett, hogy a régi jól beváltat azért nem dobom el, jól megférnek egymás mellett. Jelen pillanatban, konkrétan nálam, a CD kellemesebb zenehallgatást biztosít.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 28 16:50 #79197

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Sajnos ez is normális....
Meg az is, hogy egy kicsivel összeszedettebb CD játszót általában meg sem közelítenek.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 28 16:51 Beküldte marky.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 28 13:48 #79196

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
A szinte szó is ott volt a szkinezés előtt.. :) Amúgy úgy van, ahogy írod, az idegállapot is befolyásol, de ez természetes. Az azonban nem, hogy bitperfectség ide vagy oda, ugyanazon rendszeren, ugyanazon beállításokkal, 3 lejátszó szoftver háromféleképpen produkál.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 28 13:49 Beküldte polip.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 27 18:38 #79189

 • badwater
 • badwater profilkép
 • Offline
 • fórumtag
 • Hozzászólások: 875
 • Köszönetek száma: 53
polip beküldte:
"Ennyit arról, hogy digitális, és innen kezdve tökmindegy. Ugyanez az USB és egyéb digit kábelek esetén. "

Na igen, ez azért engem zavar, hogy szinte egy UI szkinezés is belejátszhat a végeredménybe... Kényes egy fajta ez a hang. :) Mondjuk ez Windowson is megvan, lásd ilyen vagy olyan lejátszó, hiába ugyanazok a beállítások, a hang más. A késői válaszom oka, hogy szépen felsoroltam milyen disztrókat próbáltam, ami igaz is, ám az utóbbi években éppen a Slackware kimaradt, pedig a kedvencem, na mindegy, fogtam és telepítettem.. Elsőre egész hallgatható volt, így megjött a kedvem és belemerültem, konfigoltam és végül egész jó lett, úgy tűnik hallgatom egy darabig.
Nem kell ahhoz szkint váltani.
Elég, ha 2 hét múlva újra meghallgatod ugyanazzal a szkinnel, máris másnak hallod. :fekverohog
Viccet félretéve, gondold át ezt a dolgot.
Sokkal többet számít a pillanatnyi idegállapot, mint egy szkinváltás.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 27 18:39 Beküldte badwater.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 22 11:17 #79130

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
:cool
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 21 22:25 #79127

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
"Ennyit arról, hogy digitális, és innen kezdve tökmindegy. Ugyanez az USB és egyéb digit kábelek esetén. "

Na igen, ez azért engem zavar, hogy szinte egy UI szkinezés is belejátszhat a végeredménybe... Kényes egy fajta ez a hang. :) Mondjuk ez Windowson is megvan, lásd ilyen vagy olyan lejátszó, hiába ugyanazok a beállítások, a hang más. A késői válaszom oka, hogy szépen felsoroltam milyen disztrókat próbáltam, ami igaz is, ám az utóbbi években éppen a Slackware kimaradt, pedig a kedvencem, na mindegy, fogtam és telepítettem.. Elsőre egész hallgatható volt, így megjött a kedvem és belemerültem, konfigoltam és végül egész jó lett, úgy tűnik hallgatom egy darabig.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 21 22:27 Beküldte polip.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 18 08:26 #79108

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
Hodyka beküldte:
Ezt próbáltátok? A barátom szerint nagyon jó :elajul

AP-Linux-V.4.0.

ZZ7 próbálta, de akkor maradt az Ubuntu Studionál. Az is jó, kernel szinten médiára hangolva.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 18 08:25 #79107

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Online
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23012
 • Köszönetek száma: 961
polip beküldte:
A tetszik, nem tetszik az egyik része. Ám azért érdekes és elgondolkodtató, h bitperfect lejátszás, ugyanazon alsa verzió és konfig esetén, 3 oprendszer, 3 különböző hangzás... Ráadásul nem nüansznyi különbségek, semmiféle tesztelésre nincs szükség, jól hallható eltérések, még, ha nem is figyel az ember különösebben.
Ennyit arról, hogy digitális, és innen kezdve tökmindegy. Ugyanez az USB és egyéb digit kábelek esetén.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 18 05:17 #79106

 • Hodyka
 • Hodyka profilkép
 • Offline
 • nocsak nocsak
 • Hozzászólások: 352
 • Köszönetek száma: 30
Ezt próbáltátok? A barátom szerint nagyon jó :elajul

AP-Linux-V.4.0.
XMOS CPLD USB DAC + ES9028 K2M DAC,+ TDA8950 D Class 2x150 watt, Tannoy 638
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Szoftverek számítógép alapú zenehallgatáshoz 2019 jan. 17 22:21 #79105

 • polip
 • polip profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 48
 • Köszönetek száma: 2
A tetszik, nem tetszik az egyik része. Ám azért érdekes és elgondolkodtató, h bitperfect lejátszás, ugyanazon alsa verzió és konfig esetén, 3 oprendszer, 3 különböző hangzás... Ráadásul nem nüansznyi különbségek, semmiféle tesztelésre nincs szükség, jól hallható eltérések, még, ha nem is figyel az ember különösebben.
Utolsó szerkesztés: 2019 jan. 17 22:25 Beküldte polip.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Moderátorok: fzs1, Indy
Oldal elkészítésének ideje: 0.229 másodperc