Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
Minden hardver és szoftver, ami kép és/vagy hanglejátszáshoz szükséges

TÉMA: Hálózati lejátszás. NAS Ethernet...

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2021 nov. 07 17:51 #85947

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2021 aug. 29 19:36 #85818

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2019 máj. 08 09:21 #79953

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Második rész...

Kb 10 évnyi tapasztalataim összefoglalva számítógépes interfészek témában, természetesen sokkal több mindent is lehetne irni róla, de aki most kezdene el a gondolattal foglalkozni, hogy legyen ilyesmije, annak talán ad támpontokat. Minden állítás mögött saját tapasztalat van.

1. lépcső: 30-200e Ft között
Elég jó az XMOS USB bemenet az iFi DAC-okhoz és már 100e Ft alatt is lehet igen jó minőségű DAC-ot kapni tőlük, különösen ha fejhallgatózik valaik. az IFi iDAC2 például, ami a vonalszintű kimenetre van optimalizálva és csak egy picit fejhallgató erősítő is, messze túlmutatóan jól szól az árához képest. A gyártó fejleszti a firmwaret is hozzá és ma már jó pár upgrade után MQA kompatibilis és DSD256-ig, meg 384 kHz-ig bezárolag kezel minden olyan felvételt, amit egyáltalán el lehet készíteni, amihez létezik kereskedelmi forgalomban ADC. Az iDAC2 USB - SPDiF átalakítóként is megállja a helyét, régi Lavry, MSB Technology, Audio Note, Jadis, Naim DAC tulajdonosokat ismerek számosat, akik ezt használják számítógépes hallgatáshoz a valaha nagyon drága DAC-jaik mellett.

Ide sorolnám még a mindössze 160 euróba kerülő (kb 60-70e Ft újonnan) Audinate AVIO Dante/AES67 - AES/EBU (vagy analóg DAC) kimenetű un AOIP pro átalakítókat, amik nem USB, hanem Ethernet csatlakozáson mennek, valós idejű zene továbbításra optimalizáltak és akkorák mint egy nagyobbacska USB stick, PoE tápolást igényelnek és nagyon jól tudnak szólna, ha valaki max 96 kHz-ig akarna felvételeket lejátszani. Az AOIP megoldásk hangjában már ebben az alacsony árkategóriában is van valami olyan folyamatosság, ritmikusság, amit nagyon kevés USB-s DAC vagy SPDIF konverter tud, akár sokkal drágábban is. Kell a használatukhoz egy un virtuális hangkártya szoftver, hogy megjelenjenek ASIO eszközként Windows alatt vagy szabványos USB Audio eszközként Mac OS alatt. 30 dollár a szoftver ára. Linux alatt nem fut hivatalosan.

2. lépcső: 100 - 300e Ft között
Ennek az árkategóriának tipikus képviselője a Singxer SU-1, ami szintén XMOS interface Crystek 575 órajelgenerátora és I2S kimenete is van. Ezen keresztül ha a DAC is tud i2S bemenetet, már a legolcsóbb 1m-es Audioquest HDMI kábellel is nagyon jól szól és akár 768 kHz vagy DSD512 is átmegy rajta a DAC felé. Ár-érték arányban szerintem verhetetlen, különösen az I2S-en keresztül, de az AES és az SPDIF kimenetei is jók csak egy kicsit "darabosabban" szólnak, az I2S-hez képest. Ebben az árkategóriában már vannak pro audio konverterek is számosan, akik tudnak minőségi USB-SPDIF/AES/ADAT konverziót, többségük a TCeletronictól licenszeli a komplett USB/órajelgenerátor alrendszert és egyszerűen csak tápot meg kimeneti csatlakozást adva beépíti.

3. lépcső: 300e felett
Ezek a szerintem már egzotikusnak mondható USB - SPDIF/AES átalakítók, ahol már nagyon nehéz értékarányos DAC / USB átalakító kombót találni, inkább szerelem kérdése a használatuk, mintsem műszaki tartalommal indokolható választás. Nagyon jó eséllyel lehet velük szemben a 2. lépcsőből is hasonló minőségű, tudású és zeneiségű alternatívát találni. Az 1. lépcsőből biztosan nem, az már jelentős kompromisszum lenne. Ennek az árkategóriának az általam is póbáltak között az egyik legjobbja a Merging Hapi kártya nélküli, AES konverterként történő használata volt. A Merging Hapi Ravenna protokollos, szintén Ethernet csatlakozású 8 csatornás Ethernet - AES konverter, mozizók számára igen jó minőségű alternatíva a számítógépes filmnézéshez. Ide sorolnám a pro audióból a Focusrite Rednet sorozatának pár darabját is, ami az 1-es lépcsőben emílitett AVIO-oz hasonlóan Dante/AES67 interfész és 8 vagy 16 csatornás is lehet a két csatornás mellett.

4. lépcső: komplett számítógépes bemenettel rendelkező DAC-ok 300e felett
Az RME ADI-2 DAC, a Holo Audio Spring 2, Merging Hapi Premium DAC kártyával vagy az új Merging Anubis ADC/DAC. Ez utóbbi kettő Ethernet és nem USB, de ez is számítógépes csatlakozású is lehet.

Sem az RME-n, sem a Holo Audion nem ludtam semmilyen külső USB átalakítóval javítani. AZ RME-n még külső lineáris táppal sem nagyon. Úgy jók ahogy meg lettek csinálva. Ha valaki minőségi USB DAC-ot akar viszonylag megfizethetően egy nagy gyár által fejlesztve, évi többezres példáynszámban, nem manufakturális módon "gyártva", megbízható szervízzel, supporttal és firmware fejlesztéssel, akár DS256-ot is tudva, egy egészen kiváló beépített előfokkal, XLR és RCA kimenetekkel, akkor az RME-t nagyon melegen ajánlom. Az egyetlen kompromisszum a használata során csak az, hogy a direkt nativ DSD módban nem megy benne az előfok, ami egy kombinált, hibrid analóg/digitális hangerőszabályozás. Kb 300e forintból egy időtálló, megbízható és nagyon jó hangú DAC-ot tud venni, aki ennyi pénzt akar egy hosszú távon is használható számítógépes interfészre.

Megjegyzés 1:
Azt még fontos figyelembe venni, hogy a 2-es, 3-as lépcsőben számos olyan felhasználót ismerek, aki legalább annyit költött apránként kábelekre, USB tápokra, szűrőkre, mint amennyi az átalakító ára. Vagy még többet is.

Megjegyzés 2:
A pro Ethernet interfacet használó un AOIP eszközöket azoknak javaslom, akik nem akarnak vagy tudnak "optimalizált vagy butított operációs rendszerű" Windows szerver, vagy Linux számítógépet használni, hanem a normál, kommersz Windows vagy Mac OS X operációs rendszert kell használniuk. Ezek az interfészek sokkal kevésbé érzékenyek a számítógépes részre, tapasztalataim szerint, ha nem is teljesen immunisak azokkal szemben. Egy polcról levett számítógépen, főképpen notebookon minden komolyabb beavatkozás nélkül is jól tudnak szólni, mivel az audio kicsomagolás rész a DAC vagy konverter oldalon közvetlenül a pro eszközben fut.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2019 máj. 06 10:16 #79933

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Koscsó Feri szüleménye egy másik helyről:

"Egy kis összefoglaló a számítógépes zenehallgatás kapcsán.

Sokféle lehetséges PC-alapú zenehallgatási lehetőségről volt és van szó, röviden összefoglalva a fontosabb irányokat, mint egyfajta kisokost, a teljesség igénye nélkül, a kevésbé tapasztaltaknak némi segítségül:

1. 1 gép:
1.1. Amit mindenre használunk, ezen van a háttértár is és a DAC is. Nincs szoftver optimalizálás, valamilyen ingyenes audio szoftver fut rajta, mondjuk Foobar vagy valamilyen Linux, Mac OS X. DAC általában USB-s vagy a belső használatos. Esetleg valamilyen IP-alapú protokollos, mint Dante vagy AVB

1.2. Szoftver optimalizálás és valamilyen fizetős lejátszó/adatbázis kezelős szoftver Windows esetében
1.2. Valamilyen fizetős lejátszó szoftver Linux és Mac OS X esetében

1.3. Extra hardveres kiegészítők, mint például audio használatra optimalizált USB, I2S vagy egyéb PCIe kártya, esetleg saját külön lineáris táppal, különböző mechanikus izolációs megoldások hasznáata szintén gépen belül és kívül főképpen Windows és LInux esetében, Mac OS X esetében ez nehezebb ügy.

1.4. További extra hardveres audio célú kiegészítők, még viszonylag megfizethető módon, mind belül, mind kívül, mint például belső kábelezés cseréje, lineáris táp a gyári helyett, USB kábel, Ethernet kábel cseréje, valamilyen lineáris táppal ellátott, fém házas Ethernet router / switch használata. Windows és Linux esetében viszonylag egyszerű, Mac OS X esetében trükkös.

1.5. Ez már a drága további belső és külső optimalizáció kategóriája: audióhoz optimalizált órajelgenerátorok gépen belül és kívül, különböző táp és zavarszűrők a gépen belül és kívül. Ehhez újabb és egyre drágább speciálisabb kábelek szükségesek. A sok pénzen túl sok idő is szükséges itt már. Ez a lépés már azt jelenti, hogy valahol 2 - 3 millió körül költünk alsó hangon a számítógépünkkel.

1.6. Valamilyen über high-end kész gyári számítógépes megoldás megvásárlása, ez már a 2-10 millió Ft közötti kategória, itt már egyedi szoftvereket használunk, amik az adott hardverhez optimalizáltak, esetleg Linux alatt saját Kernellel.

2. 2 gépes megoldások

2.1. A legegyszerűbb 2 gépes megoldás a NAS + PC vagy hálózati játszó. A tovább lépések itt is az 1-es pontban leírt módon történhetnek, csak rossz esetben 2 gépre is vonatkoztatva.

2.2. A másik szokásos 2 gépes megoldás a Control PC + Audio PC megoldás. Ebben az esetben a Control PC egy erősebb gép, ami kezeli a háttértárat a felhő - alapú zenehallgatást, az adatbázist, a második ép pedig lehet:

2.2.1. Pici, energiatakarékos olcsó gép, valamilyen nagyon butított Linux-szal, mint amilyen a Raspberry Pi, különböző ARM processzoros kicsi fogyasztású ipari használatra tervezett gépek, mint a Cubox sorozat. Ezek költsége kb 10-50e Ft között van. Valószínűleg ez a legköltséghatékonyabb megoldás a minőségibb zenehallgatás irányába, mint első lépés, akkor ha fizetős szoftvert használunk, mint például a Roon + Tidal kombináció.

2.2.2. Még mindig pici, energiatakarékos, visszafogott teljesítményű gép, de már audio használatra optimalizálva, mint a SoTM, Sonore gépei. Általában Linuxosak. Lineáris táppal is használhatóak. Ez már a 100e-500e Ft közötti kategória és jó alap a további bővítésre az 1.3 - 1.5. tételeknél leírtaknak megfelelően. Ebből a megoldásból lehet majdnem célhardver szintű megoldást is csinálni, hiszen például a Roon szerver komponense elfut NAS gépeken is (Qnap például) és ehhez csatlakozna egy csak audió célra használt szintén energiafelhasználásban kiváló "célhardver", mint a SoTM vagy Sonore Ethernet - USB interfészei. Ennek költsége olyan 200e és 2 millió Ft között várható. Talán ez a legmegbízhatóbb megoldás. Ha egyszer megvan a beállítás (ami azért szakember segítségét is megkívánhatja) és valamilyen mobil eszközről távvezérlem, akkor ez nagyon egyszerű működést biztosít a család többi tagja számára is érthető módon. Az "audio " pc és az internet csatlakozhat közvetlenül egy multiportos Ethernet kártyához a NAS-ban, de hagyományosan switchen/routeren keresztül is.

2.2.3. Ebben az esetben is lehet játszani a lineáris tápokkal, kábelekkel, akár órajelgenerátorokkal is

2.3. Széleskörű játék lehetőség van ezen a szinten a fizetős szoftverek tekintetében. Itt már nehéz kikerülni a Roon használatát.

3. 3 gépes megoldás

3.1. a 3 gép: NAS+Control PC+Audio PC.
Bonyolultnak tűnik, de van idehaza nem kevés ilyen rendszer. Nem nagyon lehet és nem is érdemes belefogni, akkor ha valaki olcsó és egyszerűen átlátható rendszerre törekszik. Valahol olyan 2 millió forint körül indul érdemben az ára, és a határ a csillagos ég. Lehet teljesen Windows - alapú rendszert is csinálni ilyen módon, akár szerver operációs rendszert is használva, de nem érdemes belefogni annak, aki nem ért hozzá. Linux NAS és Windows egyéb a leggyakoribb megoldás. Ebben a felállásban nem érdemes Mac OS X-et használni, hacsak amúgy is megvannak esetleg a gépek.

3.2. A végtelen pénz elköltéséhez itt is lehet gyári, kész gépeket használni. A NAS maradhat valamilyen általános gép, nem igazán terjedtek el az audiofil NAS-ok, de nem kizárt csinálni nyilt forrás kódú szoftverekkel is, Mindenre kiterjedően megadva a módját viszonylag egyszerűen össze tudnék rakni ilyen módon akár 50-60 milliós rendszert is.

3.3. Széleskörű játék lehetőség van itt is fizetős szoftverek tekintetében. Itt is nehéz kikerülni a Roon használatát.

4. Egyéb figyelembe veendő dolgok

4.1. Tápellátás és földelés
Szerintem az egyik legfontosabb kérdés. Nem nagyon érdemes számítógép-alapú rendszert úgy kialakítani, hogy nem használunk valamiféle jól működő tápszűrőt, dedikált tápot, legalábbis az 1.3 megoldás szintje fölött. Jó, ha az informatikai eszközeink földeltek és esetleg van rajtuk külön földelő csap. Egy 2 vagy 3 gépes rendszerben lesz biztosan akár egy fél tucat, tucat különböző lineáris tápunk, vagy a kapcsoló üzemű és lineáris tápok kombinációja. A kapcsoló üzemű tápok lehetnek nagyon gonosz hatással a rendszerünk egészére, érdemes lineárissal kiváltani őket, de nem minden esetben fog egy csere csodát tenni.

4.2. Zavarszűrés, eszközök elhelyezése
Hasonlóan fontos, mint a 4.1 és azzal össze is függ. A számítógépek, kívül -belül rengeteg RF és EM zavart generálnak, amik sokféle módon hathatnak az analóg áramkörök működésére is. A wifiről, mobil telefonokról nem is beszélve.
Nagyon nem mindegy az általában műanyag házas és kevéssé árnyékolt zavarvédett informatikai eszközök használatakor, hogy milyen messze, hogyan vannak az eszközök egymáshoz képest elhelyezve. Az Ethernet kábeleket érdemesebb hosszabban vezetni, mint túl közel tenni az eszközöket egymáshoz.

4.3. Kábelezés
Sajnos fontos, tapasztalataim szerint. Jó, ha árnyékolt kábeleket használunk, különösen, ha a 4.1 és 4.2. pontok szerint sok mindent megtettünk a tápellátás optimalizálása és a zavarvédelem tekintetében. Valószínűleg szimmetrikus kábelezést használva jobban járunk, de ez már erősen rendszerfüggő. Érdemes az Ethernet hálózat kábelezésekor azon is elgondolkozni, hogy UTP, FTP vagy STP kábelezést használjunk, milyenek az aktív hálózati eszközeink, mi optimális a működése szempontjából. Előfordulhat, hogy megfontolandó az optikai kábelezés használata is.

4.4. Rezgéscsillapítás
Talán nem olyan fontos akkor, ha nincs mozgó alkatrész a rendszerünkben, és itt nem csak a merevelemez jön számításba, de a ventillátorok is. Habár az órajelkezelést kivéve nincs igazán kimutatható hatása, ha valamilyen jobb minőségű asztalkán helyezzük el a számítógépeket és informatikai, hálózati eszközöket, de összességében jobban esik így hallgatni őket. Rájuk nézni meg még inkább.

4.5. Szoftverek és média
Szerintem érdemes fizetős irányokban is nézegetni.

4.5.1. A legkézenfekvőbb a legalább CD minőségű felhő-alapú zeneszolgáltatások használata, mint a Tidal, Deezer, és a talán lassan idehaza is használható Qobuz. Jön állítólag az Amazon és szintén várhatóan elmegy majd ebbe az irányba az Apple Music és a Spotify is. Habár a zenészek szegények nagyon kevéssé részesülnek a streaming bevételéből, de még mindig sokkal inkább, mint a torrentezéséből. Legyünk büszkék arra, ha előfizetünk és ezáltal is valami bevételben részesítjük a zenészeket és a jogtulajdonosokat és egyáltalán ne legyünk arra büszkék, ha milliókat költünk el hifire és még is torrentezzük a zenéket, meg esetleg lopott szoftvereket használunk. A szoftver árak általában a néhány tízezer forintos nagyságrendbe esnek, egy közepes árú USB kábel ára ennyi. Ne ezen akarjunk takarékoskodni. Különösen azért sem, mert az audiofil igénnyel fejlesztett szoftverek fejlesztői általában nem Google, vagy Microsoft, Apple méretű cégek, hanem jó esteben is egy-két emberes vagy csak egy emberes cégek. Ők is hasonlóan a zenészekhez, megérdemlik, hogy támogassuk őket."
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 szept. 02 20:00 #77025

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Épp a napokban beszéltük DBRNSK kolégával, hogy ma már egyáltalán nem ördögtől való egy aktív doboz meg egy valami interfész, hangilag....
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 szept. 02 19:57 #77024

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Dante
A Dante az ausztrál Audinate cég protokollja, mely mintavételi frekvenciától függően nagy számú audio sávot és az interfészek távvezérléséhez szükséges információkat egyszerű Ethernet alapú hálózaton keresztül képes kezelni. Mindössze egy egyszerű Gigabit switch-re van szükség, valamint teljesen sztenderdnek nevezhető UTP kábelre a használathoz. Az interfészek közötti távolság tetszőlegesen növelhető további switch alkalmazásával. A számítógépünk a rendszer fizikai bemeneteit és kimeneteit a "Dante Virtual Soundcard" névre keresztelt virtuális hangkártya be és kimenetein éri el. A legtöbb intézményben eleve rendelkezésre állnak az UTP aljzatok így az épületen belül bárhol helyet foglalhatnak a rendszer elemei, szükség esetén bárhonnan távírányithatóak, felvehetőek vagy bejátszhatóak audio sávok.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Utolsó szerkesztés: 2018 szept. 02 20:24 Beküldte vackor.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 szept. 02 19:56 #77023

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
A kincseket máshonnan kell lopni, ez van. Pedig Koscsó Feri is járt ide régebben... Mindegy, szerintem hasznos infó:

"Akár igen minőségi hangot is ki lehet hozni az un AOIP (Audio over IP) gigabit ethernet csatlakozású pro audio interfacekből (Dante vagy Ravenna (( vagy a mindkettővel kompatibilis AES67))protokollt használnak az elterjedtebbek számos egyéb mellett). Mennek Windows-on, Macen, a Ravenna Linuxon is. Van belőlük nagfyon olcsó és mégis igen hallgatható, mint például az Audinate Vagy az Amphenol 2 csatornás D/A, A/D átalakítói,m amik csak egy PoE táppal rendelkező Gigabit Ethernet csatlakozást igényelnek a Dante protokollal."

"Az általam valaha hallott egyik legjobb hangú rendszerben két óriási ATC aktív monitorral is ilyen Dante interface (Focusrite Rednet) szól, Metrum D/A konverterrel. az említett nagy aktiv ATV hangfalas rendszer is Windows, Roon/Tidal/HQplayer szoftverekkel"
"
AZ igényesebbeknek pedig a Merging Hapi Ravenna protokollal minden igényt ki tud elégíteni"
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Utolsó szerkesztés: 2018 szept. 02 20:03 Beküldte vackor.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 15 15:56 #75775

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Nagyon igaz, a távirányító igaziból a TV-hez való, egyetértek. Csak hát a megszokások, elkényelmesedtünk. De amikor nem volt távirányítós erősítőm még, nagyon akartam, aztán lett, és gyakorlatilag sokat nem jelent a használat közben szerintem.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 15 11:49 #75760

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
És milyen idegesítő a folyamatos léptetgetés, meg az ilyesmik. Akik régen tanultak kazettás, szalagos magnón, és lemezjátszón zenét hallgatni, azok le tudnak ülni. Fura volt, amikor az első táv nélküli erősítőt vettem, mondták, minek az, úgyis belövöm a hangerőt, és hallgatom.Igaza volt, könnyen átálltam.....
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 15 09:52 #75757

 • zz7
 • zz7 profilkép
 • Offline
 • zöldfülű
 • Hozzászólások: 20
 • Köszönetek száma: 5
"Nem chatelsz szeretkezés közben. Sem a gyereked születésekor. Miért ne akarnál teljesen jelen lenni zenehallgatáskor is?"
Teljesen igaz. De ez a hozzáállás fajta különbség nem a formátumok, zene források függvénye. Aki egy percet nem tud meghallgatni egyben egy zeneműből, az nem volt képes erre az LP, CD korszakban se. Sokat láttam akik akkor is csak sűrűn cserélgették a lemezeket, léptették a CD tack-eket hogy még ezt is gyorsan hallgassuk meg hogy szól, meg azt is. És ma is van aki képes, sőt igényli is akár folyamatában a teljes zenei gondolatok végig hallgatását, függetlenül attól hogy mi a zene hordozó technika.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 12 12:40 #75712

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Ez így jó. Nem kell mindennek (szélirány, napszak, hallgatási pozíció, kábelek, hangulat, szemlehúnyás nyomásának) stimmelnie :hello
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 12 12:25 #75711

 • dbrnsk
 • dbrnsk profilkép
 • Offline
 • Moderátor
 • Hozzászólások: 4298
 • Köszönetek száma: 226
vackor beküldte:
Tényleg üresebbnek, vékonyabbnak tűnik a sima verzió, mint a magas minőség. Az érdekes az, hogy a telón négy fokozat van, PC-n kettő. Bekapcsolhatod a magas minőséget, és kész.

Nem lakodalmas hangsugárzón kellene meghallgatnod, úgy jobban éreznéd a különbséget. :D :rohog2
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 12 10:12 #75710

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Tényleg üresebbnek, vékonyabbnak tűnik a sima verzió, mint a magas minőség. Az érdekes az, hogy a telón négy fokozat van, PC-n kettő. Bekapcsolhatod a magas minőséget, és kész.
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:34 #75691

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Igaz? :fekver
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:34 #75690

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
Igen, az, komoly munka, bele kell menni a menübe és böködni! :karorvend
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:33 #75689

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Amúgy meg a drágább jobb, vágod! :)
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:32 #75688

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
Hát ez az, hogy nem nagyon... De a meló az gáz... :)
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:31 #75686

 • marky
 • marky profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Kedvencem a magnó... vele kezdődött minden...
 • Hozzászólások: 1279
 • Köszönetek száma: 42
De legalább hallottad a semmit, hogy nem lett jobb rögtön a pénzmag landolásától, még meg is dolgoztatnak ezek a csibészek, ha jobbat szeretnél! Ejnye... :muhaha
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:26 #75684

 • vackor
 • vackor profilkép
 • Offline
 • Admin
 • Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
 • Hozzászólások: 23667
 • Köszönetek száma: 975
dbrnsk beküldte:
vackor beküldte:
Na felraktam kitűnő minőségre. :fogmos

:hello

Azt hittem ótomattikussan ugrik :ezvan
Az üres kalász fent hordja a fejét.... a teli meghajol.
Tehát....
Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Mark Twain)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hálózati lejátszás. NAS Ethernet... 2018 febr. 11 18:25 #75681

 • dbrnsk
 • dbrnsk profilkép
 • Offline
 • Moderátor
 • Hozzászólások: 4298
 • Köszönetek száma: 226
vackor beküldte:
Na felraktam kitűnő minőségre. :fogmos

:hello
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Moderátorok: fzs1, Indy
Oldal elkészítésének ideje: 0.625 másodperc