Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

Szabályzat

Szabályzat

Nulladik pont: üdv a csapatban!

Alapszabály:

A fórumtagság nem jog, hanem lehetőség. Itt mindenki addig éljen vélt jogaival, amíg mások jogait nem sérti.

1.Tagság

1.1. Az Audioland portálon történő regisztrációval egyidejűleg minden felhasználó vállalja a mindenkori fórumszabályzat betartását. Ezt el kell olvasni, nem ismerése nem jelenthet kibúvót semmilyen felelősségre vonás alól.

1.2. Az esetleges korlátozások vagy kitiltások kapcsán felmerülő kérdésekben a tulajdonosoknak van döntési joga, ezen határozatok ellen kifogással csak náluk lehet élni.

2. Hozzászólások:

2.1. A fórumtagok hozzászólásaikkal, magatartásukkal kötelesek betartani az internet általános kommunikációs és viselkedési szabályait (Netikett), valamint a hatályos törvényi, vagy más jogszabályi rendelkezéseket, és a tulajdonosok érdekekeit nem sérthetik. 

2.2. Tilos a személyeskedés, a személyes bosszú. Ha valakivel gondod van, rendezzétek (beszéljétek meg) priviben. Persze egy kis humoros csípkelődés nem probléma, melynek határát a tulajdonosok és moderátorok határozzák meg. Ugyanígy kezeljük más fórumok tagjainak, a moderátorainak és vezetőségének a minősítését is! A más fórumokkal kapcsolatos véleményeket is moderáltan kezeljük, az audioland nem szennyes, ahol másokat ki lehet tárgyalni.

2.3. A fórumban megjelenő hozzászólások törvényességéért, és a közölt információk hitelességéért kizárólag az azokat közzétevő fórumtagok felelnek. Ezek tartalma előzetesen nem kerül ellenőrzésre, és nem a tulajdonos véleményét tükrözik. Aki ilyen, bármilyen jogot, becsületet, természetes, vagy jogi személyt, hasonló honlapot sértő hozzászólást észlel, köteles jelezni a moderátoroknak!

2.4. A topicokat a szálak témáinak megfelelően kéretik megnyitni/ illetve azokhoz hozzászólni: Az Audio, Házimozi, PC, Audioland szálakon csak a címnek megfelelő témát látunk szívesen.  A csevegő részen (Audioland Café) szabadabb a diskurzus, de törvény- és jogsértő témájú és tartalmú hozzászólás itt sem megengedett. Tilos a fórumon politikai topicok nyitása, ilyen jellegű hozzászólások írása. Erre biztosan vannak megfelelő helyek.


2.5. Újonc etikett az újonnan regisztráltaknak

2.5.1. Nálunk mindenki egyenlő, függetlenül a regisztrációja dátumától. Szóval csak bátran csatlakozzon bárki a beszélgetésekhez, ez egy baráti közösség. 

2.5.2. Aki új topicot akar nyitni, először használja a "keresés" opciót a duplázások elkerülése végett. Fontos az is, hogy ha megtalálja a topicot, amiben a téma található, akkor legalább pár oldalt illik visszanézni, mert lehet, a kérdésre a válasz már ki lett tárgyalva.

2.5.3 A fórumra újonnan regisztrált kereskedők kötelesek jelezni az adminisztrátorok valamelyikénél, hogy betehessék őt is a "kereskedő" titulus alá. Ez a tisztánlátás miatt közös érdek, semmilyen hátránnyal, megkülönböztetéssel nem jár. Ha valakinek tudomása van arról. hogy egy újonc kereskedő, vagy annak munkatársa, akkor ő is köteles azt jelenteni az adminoknak, vagy a moderátoroknak.


3. Reklám és marketing:

Bármilyen reklám és marketingeszközzel kizárólag a tulajdonos előzetes engedélyével, és a megegyezés szerinti módon, helyen, és formában lehet élni a honlap és a fórum bármely részén. Ennek a szabálynak a megsértése akár azonnali kizárást és egyéb jogi következményeket egyaránt vonhat maga után.


4. Moderálás és adminisztráció:

4.1. A moderátorok

4.1.1. A moderátorok önkéntesen, kötetlen időbeosztásban figyelik a fórumszabályzat betartását, melynek megsértése esetén figyelmeztethetik a felhasználót, és/vagy törölhetik is a hozzászólását. Előfordulhat, hogy nincs moderátor bejelentkezve. Ez nem jelenti azt, hogy az esetleges problémás hozzászólásoknak nem lesz következményük.

4.1.2. A moderátorok kijelölése a fórum tulajdonosának joga. Ennek megfelelően elszámolással kizárólag neki tartoznak és senki másnak. A moderátor munkájának nyilvános kritizálása tetszőleges szankciót vonhat maga után. Az ilyen kifogásokkal a tulajdonosok felé írt privát üzenetben lehetséges élni.

4.1.3. A moderátorok döntésével kapcsolatban vitának helye nincs. A döntés mindig egyedi, kéretik nem  hivatkozni esetleges korábbi szankciókra.

4.1.4. A tulajdonos fenntartja magának a jogot, hogy a hozzászólásokat akár személyesen, akár az erre feljogosított személyek révén tetszőlegesen, akár indoklás nélkül is módosíthassa, törölhesse.

4.2. Az adminisztrátorok

4.2.1. Az adminisztrátorok feladata a fórum beállításainak, működésének biztosítása

4.2.3. Az adminisztrátoroknak nem a moderálás az alapvető feladatuk, de erre joguk és lehetőségük is van, tehát ezzel élhetnek is. Amennyiben ez megtörténik, akkor velük szemben is jelen szabályzat moderálásra vonatkozó előírásai az irányadóak. Ők végzik továbbá a felhasználók hozzászólásai lehetőségének szüneteltetését, vagy, eltilthatják, esetleg végleg kitilthatják a vétkes fórumtagot.

4.2.4. Kérjük, ne zavarjatok minket a "meguntam, megsértődtem, töröljétek a nickemet" című megkeresésekkel. Legyen mindenki felnőtt, és vállalja tetteinek következményét. Ha regeltél, fórumtag vagy. Nem muszáj belépni. Aludj az eseményekre párat, és utólag a dolgok legtöbbször már megvilágításba tudnak kerülni. Ha már minden határon túl vagy, és végképp lépni szeretnél, akkor, törvényi kötelességünknek megfelelően természetesen törölni fogjuk a hozzáférést, és ezzel az adataid.

 5. Személyes adatok:

A fórumtagság kérelmével, annak használatával a felhasználó egyetértését fejezi ki abban, hogy a fórum és annak tulajdonosa tárolja, és a fórum használatához alkalmazza az általa megadott adatait.

A fórum tulajdonosa lehetőségeihez mérten védi a regisztrált felhasználók személyes adatait, viszont a felhasználó által nyilvánossá tett adatok harmadik személy általi felhasználásáért nem vállalja a felelősséget.

6. Jogfenntartás:

Mint minden, ember alkotta rendszer, ez a szabályrendszer sem lehet tökéletes.

Minden kétes, vagy jelen szabályzatban nem részletezett esetben és kérdésben a tulajdonos, vagy annak képviselői döntenek egyénileg és egyedileg. Az így meghozott döntések nem feltétlenül precedens értékűek, azaz ezek semmiképpen sem képezhetnek a későbbiekben hivatkozási alapot. Kirívó esetektől eltekintve a szabálymódosítás nem jár utólagos szankciókkal.

Ezekkel a döntésekkel szemben reklamációnak helye nincs.

7. Egyebek:

7.1. A szabályzat ismeretének hiánya senkit sem mentesít senkit a felelősségre vonás alól.

7.2. A szabályzat a kihirdetésétől számítva érvényes, amely időponttól kezdve minden korábbi szabályzat az érvényét veszíti.

2013.04.02.

Jó szórakozást, jó fórumozást kívánunk!

Bővebben...
Oldal elkészítésének ideje: 0.112 másodperc