foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Tannoy hírek, 2012 nyár


A Tannoy bemutatta a Definiton DC10A modellt és új Percision 6 széria érkezik.
Az állóhangfal alapjában véve a cég híres Kensington típus egyik változata,de egy modernebb dobozban, valamint számos változtatással és tuninggal. Bevezető ára várhatóan 11,500 font/pár lesz.

Bővebben...

Újdonság: NaimUniti 2

A Naim piacra dobja a NaimUniti 2 hálózati lejátszót és tovább növeli a szerver kapacitásokat
A 2009-es első verzió óta a NaimUniti hálózati lejátszó számos új funkcióval bővült: nagyobb teljesítmény, új CD lejátszó, továbbfejlesztett DAC és egy új transzformátor.

Bővebben...

Újdonság: Sonus Faber Aida

A Sonus Faber bemutatta az Aidát. A híres Verdi operáról elnevezett hangsugárzókat kézzel gyártják Vicenzában, Olaszországban, és formaviláguk egy lantot tükröz, magasságuk közel 2 méter.

Bővebben...

Creek Audio újdonságok 2012

A Michael Creek cége is a Müncheni High-End Show-ra időzítette idei újdonságainak bemutatását, ez logoesetben egy CD játszóról, és egy integrált erősítőről lenne szó, méghozzá a büdzsé kategóriában.

Köszöntve a cég 30 éves fennállását, új külsővel mutatkoztak be az ifjú titánok, ami azért maradt az eddig megszokott stílusos, elegáns, egyszerű – csak más kivitel.

Bővebben...

Újdonság: Micromega MyDAC

A 2012-es Müncheni High End Show újdonsága a mindössze 300 Fontba kerülő Micromega Mydac.

A gyártó szükségesnek tartotta kiemelni, hogy annak ellenére, hogy ez egy kicsiny és nagyon versenyképes (értsd: egészen megfizethető) árú terméke, a tervezés és a gyártás  egyaránt francia,  nem kínai.

Bővebben...

 

Újdonságok a Yamahától

A Yamaha bejelentette a 2012-es, V73-as házimozi rádióerősítő sorozatát.

A nemrég debütáló RX-V373, RX-V473 és RX-V573 után ezek nagyobb testvérei, az RX-V673 és RX-V773 is bemutatkoznak.

Bővebben...

Újdonság: JBL Nightlife széria

JBLA JBL Nightlife széria külseje alapján karcsú és erős, visszafogott, mégis elbűvölő, hála a zongoralakk-fekete színének. Mindegyik modell a JBL saját gyártású 1"-es dóm magassugárzóit használja,melyeknek anyagát a nagyobb szilárdság elérése érdekében többféle polimerrel ötvözték. A közép- és mélysugárzók papír membránjait kopolimerekkel erősítették, ezáltal növelve annak merevségét és a tömör MDF kialakítás csökkenti a felesleges rezonanciákat, jelentősen javítva a hangzást. A Nightlife család zászlóshajója, az NL300, három 5"-es driverrel, valamint egy 1"-es selyem dóm magassugárzóval rendelkezik. A frekvenciaátvitel 45 Hz - 20 kHz, az impedancia 8 Ohm és az érzékenység 92 dB/W/m. Az NL300 méretei 107(cm)x 30.5(cm)x 30.5(cm), súlya 15 Kg.

Újdonság: Siltech erősítők a láthatáron

A több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező, hollandiai székhelyű Siltech a soron következő, 2012-es München High End-en mutatja be a SAGA C1, V1 és P1 típusú elő (C1)- és végerősítőit. A SAGA koncepcióval egy olyan minőségi elektronika megépítése volt a cél, mint amik méltó partnerei a cég csúcskábeleinek. Ezen az úton elindulva született meg a SAGA (Structural Amplifier Gain Architecture) ötlete.

Bővebben...

Újdonság: Crystal Cables Absolute Dream

Új top a holland Crystal Cables kínálatában! A sokszoros díjnyertes Dreamline trónfosztását az Absolute Dream követi el, melyből az analóg összekötő és hangfalkábel mellett firewire, és USB is elérhető lesz .

Bővebben...

Újdonság: Parasound ZCD

Az amerikai illetőségű gyártó bemutatta a félméretes, rack-be szerelhető előlappal gyártott Z sorozat nemes egyszerűséggel csak ZCD névre hallgató CD játszóját.
A kis méretnek is vannak előnyei, jelen esetben a gyártó a rövid jelutakra hívja fel a figyelmet, de ezzel nem elégedtek meg: a jelek digitál/analóg átalakításat egy 24Bit/192 kHz-es Cirrus Logic CS4353 chip és Cirrus Logic CS8416 digitális vevő áramkör végzi, így ígér a gyártó alacsony latency értéket.

Bővebben...

Újdonság: Cambridge Audio SLA25 aktív hangdobozok

Ilyen még nem volt, de már lesz. A Cambridge Audio bemutatta a a cég SLA25 típusjelű aktív dobozait.
Nem egyszerű mütyűrök, melyek lépést tartanak a jelenlegi igényekkel: analóg fronton RCA és és 3,5 mm-es JACK bemenetek, digitális fronton, mivel a monitorok nem csak saját erősítővel, hanem beépített  DAC-kal is rendelkeznek, USB bemenetet állít hadrendbe.

Bővebben...

Újdonság: Musical Fidelity M8-700

Az M8 egyértelműen jelzi az mostanában futó szérián belül elfoglalt helyét a monoblokknak, a 700 meg csak sejtet valamit: igen, a brit gyártó pálfordulása, miszerint manapság hanyagolja a kisebb teljesítményű erősítőket, itt is tetten érthető. A 700 az bizony teljesítményt jelent, mégpedig nem 4, hanem 8 Ohm terhelésnél. Ez a jószág ugyanis 700 Wattot pumpál bele hangsugárzónkba 8 Ohm, illetve 1300Watot 4 Ohmnál. A nagy számok nem érnek itt véget: az ár.... 8000 font páronként.

Bővebben...

40 éves a Mark Levinson...

...melyet nem meglepő módon új termékekkel ünnepelnek.

Az 1972-ben alapított Mark Levinson egy jubileumi kollekcióval ünnepli 40 éves fennállását, mely egy dual mono előerősítőt, egy integrált erősítőt, egy SACD lejátszót, és egy digitál-analóg processzort tartalmaz.

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.