foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Pointe nyílt nap

Minden kedves zenehallgatót szeretettel meghívnak az alábbi rendezvényre!

Október 9-én vasárnap nyílt napot tart a Budapest belvárosában lévő Púder bárszínházban. Ez egyfajta mini high-end show, ahol a Pointe legújabb integrált erősítőjét, a Platinumot ismerhetik meg az érdeklődők.

pointe

Bővebben...

Újdonság: Bemutatkozik a Sonus Faber új belépő kategóriás hangsugárzó családja, a Principia

Írta: Szalontai László


Azok számára készültek ezek a hangsugárzók, akik egy egyszerű megoldást keresnek, hogy leheletnyi Olasz érintéssel zenét csempésszenek a szobájukba megfizethető áron, mindezt anélkül, hogy lemondanának a tökéletes zenei reprodukcióról.

Bővebben...

Újdonság: Elac Debut széria

Írta: Vámosiné A. Zsuzsanna

Mely (a többek között KEF, Pioneer és TAD sugárzókat tervező) Andrew Jones munkáját dícsérő két polconálló, egy álló, egy center, három szub sugárzóból áll. A felsorolásból gondolható, a házimozi felhasználóra készültek, de remélhetőleg sztereóban is megfelelő tolmácsolásban lehet majd újdonsült gazdáiknak.

Bővebben...

Újdonság - McIntosh C22 és MC75

 
A retró még mindig hódít. Ki ne vágyna egy Mekire a 60-as évekből? Nincs egyszerű dolga. A jó hír az, hogy újjáélesztik az a C22-t MC75-el együtt, még ha csak részben is igaz a dolog....

Bővebben...

Újdonság: Classé Sigma

A kanadai gyártó új belépő sorozatot jelentett be Sigma néven, mely sztereó és házimozi erősítőket tartalmaz.
A D osztályú, nem túl hangzatos AMP2 és AMP5 típusú végerősítők áramkörei a cég komolyabb termékeiből is ismerősek lehetnek. A teljesítményre memigen lehet panasz: a majd' 3000 Fontot kóstáló AMP2 2x200 Wattot, míg a 4000 Fontos AMP5 5x200 Wattot pumpál hangsugárzóinkba, 8 Ohm terhelésnél.

Bővebben...

Újdonság: McIntosh MHP 1000 fejhallgató

Ilyen még nem volt – eddig. McIntosh fejhallgató a láthatáron. A nagy multú cég bemutatta történetének első fejhallgatóját!

A zárt rendszerű, fület körülölelő párnákkal szerelt jószágnak nem kevesebb lesz a feladata, mint az, hogy karöltve a cég elektronikáival „legendás McIntosh hangzást” szolgáltasson.

Bővebben...

Újdonság: megújul a Parasound Zdac

A Parasound továbbfejlesztette a népszerű Zdac típusú D/A konverterét. Persze nem forgatta fel - belezte ki (bocsánat a szóhasználatért), csak átnézte, és finomította. Módosítottak a fejhallgató áramkörön, mely eredményeképp nagyobb erősítés mellett is kisebb lesz a torzítás, nő a transzparencia, mely hosszabb távú auditív élményekhez segíthetik jövőbeni gazdájukat. Ezen verziónál egy 6,3-as, és egy 3,5-ös JACK aljzat áll a zenebarátok rendelkezésre. Sőt, Zdacunk ezentúl iOS jelet is képes lesz fogadni Lightning csatlakozás segítségével. 

Bővebben...

Újdonság: Whafedale Diamond 200 széria

A 100-as szériát leváltó sorozat 2 állványos (210, 220), 3 álló  (230, 240, 250), és egy center sugárzóból (220C) áll. A megfizethető kategória sztárja várhatóan a 121-est leváltó 220 lesz. A Kabinet változott egy forgácslap szendvicsbe öltöztetett MDF lett, mely eredményeképp gyártó állítása szerint a külső jobb, szebb kivitelű lehet a frissebb széria. De nem elégedtek meg ennyivel: a mélyközép, és a hangváltó is át lett dolgozva, s a kapott hang - ha hihetünk a sajtóközleménynek - jobb felbontású, és zeneibb is lett.

Bővebben...

Újdonság:Cambridge Audio One rendszer(ke) a boltokban

Már kapható a májusi Müncheni Shown-n bemutatkozó Cambridge Audio One, a cég  mindenegyben rendszere.
A CD játszót, D/A konvertert, DAB+FM rádiót tartalmazó jószág RCA, USB, optikai, és koax bemenetekkel lett felvértezve, és Bluetooth streaming képes is. A szokásos módon AB osztályú erősítő 30W teljesítménye 8 Ohm terhelésnél. Mint a képen látható, távvezérlővel ellátott. A CA üdvöskélyéhez már csak egy hangsugárzó szükséges, és aztán mehet a hálószobába, munkahelyre, második rendszernek, vagy, elsőnek, csak, mert jópofa....

Bővebben...

Újdonság: Dynaudio Confidence Platinum széria

A tavasszal rendezett kiállításokon bemutatkoztak, de már meg is vásárolhatók: hasonlóan a korábbi hírünkben szereplő Evidence szériához, a „megfizethetőbb” Confidence-ek (C1, C2, C4, és C center) is Platinumosodtak.
Az előkelőbb szériára hajaz a színvilág is: az alumínium elemek már selyemfényű feketék, a főbb részek esetén Bordeaux; Rosewood; and Piano Black színek közül választhat a leendő tulajdonos – remélhetően talál is megfelelőt.

Bővebben...

Újdonság: McIntosh MHA100 Fejhallgató erősítő!

A cég most dobta piacra története első fejhallgató erősítőjét. A 30 cm széles, 15 cm magas, 45 cm mély jószág nem nevezhető ultrakompakt kategóriának, de ami még meglepőbb, az a 12 kg-os súly. Nem belépő szint, az tuti.

Bővebben...

Újdonság: Dynaudio Evidence Platinum

Az Evidence master 12 év után nyugdíjba vonul: a Dynaudio bemutatta az új referencia hangsugárzóját, hét év fejlesztésének eredményét, a 194 cm magas, 115 kg súlyú Evidende Platinumot .

Bővebben...

Újdonság: bemutatkozik a Primare 60-as széria

A skandináv gyártó sem ül babérjain, íme legújabb terméksorozatuk, a 60-as széria, mely elő- és végerősítőt foglal magában.

A klasszikus, egyszerű sztereó rendszerek sírnak, sőt, kevésbé fogynak, mert a mai trendek már másak. Ezeknek felel meg PRE60, mely 24bit/192kHz-es DAC-ként üzemel digitális bemeneteinek köszönhetően, de Streamer, nem okoz neki problémát a LAN hálózatot, az internet rádió sem - a klasszikus előfok szolgáltatások és csatlakozások mellett. Az öreg audiofilek, ha eddig eljutottak eddig, most élvezkedhetnek: felépítése teljesen szimmetrikus, DUAL mono. Igaz, mennyivel hosszabb volt az előző funkciók sora?

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.