foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

A végre találkozás...
..egy Sony cdp-X339ES Cd játszóval

Írta: Puskás János

SonyCDX339ES 

Csak ülök itt a szobában, és nézem. Véletlenül botlottam bele egy ismerősnél, kölcsön adták. Persze van az a pénz, hogy maradhasson, de az még nem biztos. Híres jószág, sokaknak célpont lehet - főleg az öregebb motorosoknak. A mai, frissebb hifisták jó része nem gondolkodik ezüstlemez lejátszásban. Épp a minap hallottam a rádióban, hogy az LP meg a CD elavult. Műsorvezető volt, de hogy nem audiofil, az valószínű. Viszont nem lehet nem észrevenni, hogy a CD lejátszó szép lassan veszít a fényéből, és kimegy a divatból. Sokat megélt és túlélt, gondoljunk csak az ötletes Minidiscre, vagy a szuper felbontású SACD-re, esetleg a DVD Audiora. Ez a formátum azonban tartotta magát, amíg nem jelent meg a szélessávú internet s azzal együtt a hatalmas mennyiségű (jó minőségű) letölthető fájl-ok, a stream alapú lejátszás veri a szögeket a koporsóba, s ha ez nem lenne elég, a lézer olvasók pótlása sem egyszerű feladat már. Ezekkel nehéz versenyezni, ha belegondolunk, a lemezek árán egy igen jó DAC-ot lehet kapni de minimum egy jóval nagyobb, komolyabb típust, mint amit amúgy megengednénk magunknak. Mi meg lassan átéljük azt, amit a 60-as 70-es évek hifistái, akik megszokták az LP-t, aztán jött a 80-as években a CD. Hiányolták azt a pluszt, hogy előveszed, felteszed, letisztítod, nézegeted a borítót.. Gondozni kell, odafigyelni rá, levadásztad, költöttél rá, kockázatot vállaltál, ha nem jön be, eladod.

Bővebben...

Szörnyű a szörny?

Bemutatkozik a Monster M series 1.5

Írta: Puskás János

Monster M1.5Dereng bárkinek a Noel Lee név? Nem? Nem csoda. Ez a jóember a garázsában Tchaikovsky 1812-es nyitányát hallgatva vizsgálgatta a különböző struktúrájú vezetékek közötti hallható különbségeket. Nem meglepő. Manapság. De a történet 1978-as! Akárcsak az, hogy kölcsönkért egy részt egy standon, a CES-en, hogy bemutassa a dolgot. Volt pozitív fogadtatás, így otthagyta mérnöki munkáját, mert látott fantáziát a dologban.

 

Bővebben...

Sony PS-3000 lemezjátszó

Írta: Tibor

Úgy látszik kezd kialakulni egy trend - hála a múltkori Sansui felújításnak sikerének, beadta derekát egy másik olvasónk is, Tibor, aki épp most vett egy lemezjátszót.... (szerk.)

Sony. A cég a második világháború után alakult (mint szinte minden japán cég), és mint megannyi társa, kis Sony TTS3000családi vállalkozásból nőtte ki magát. Az alapító, Masaru Ibuka 1946-ban mindössze 530 dollárból nyitott egy kis műszaki üzletet egy nagyáruházban, 8 alkalmazottal. 1958-ban vette fel a Sony nevet, mely jelenleg az előkelő 105. helyen áll a Fortune Global 500 listáján. Az évek során mérhetetlen mennyiségű műszaki cikkel árasztották el a piacot, amelyek jó része a széles tömegek számára készült, a hifista szempontjából érdektelen készülék. Azért akad ellenpélda is, nem utolsó sorban a cég által végzett komoly fejlesztőmunkának köszönhetően. Elég csak a legismertebbet, a PS-X9 studió lemezjátszót megemlíteni. A márka számos, kultikus státust kapott készüléke között szerepel a PS-3000 lemezjátszó is.

Bővebben...

NAD 5120 - A Rút Kiskacsa

Írta: Bakai Gábor

„És hogy mennyire jó is az analóg lemez? Most éppen Pécsre indulok. Már mehetnék, csak még egy kicsit visszateszem az Elite Rockra Stevie-t a Fenderével. Nem bírok elszakadni. És csak azt sajnálom, hogy az autómban, bármennyire is igyekszem, soha nem tud így megszólalni… ezt a formátumot nem oda találták ki…”

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.