foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Vintage tunerek meghallgatása
„Edison és Berliner érdemei elévülhetetlenek

Írta: Puskás János
 
Érdekes műfaj a hifizés. Változtat az emberen, a gondolkodásmódján. Nem akar haladni a korral. Bár a csapból is az folyik, hogy ez vagy az az újdonság milyen jó nekünk, mert mennyire csoport1szükségünk van rá, meg az már digitális, a rosszmájúan csak vájtfülűeknek nevezettek szobáiban a mai napig ott trónol az analóg. Bizony, a hifista dacol a legújabb kor vívmányaival, és lemezjátszót, szalagos- kazettás magnókat, csöves elektronikákat, és békebeli tunereket hallgat. Kívülről nézve őrület, hogy egy 30-40 éves használt készülék ára bőven meghaladja azt az összeget, amennyiért már újat kaphatna az ember. És mégis, igény van rá: mert az egy másik korszak szülöttje. Más szellemiségben tervezték és építették. Miért tesszük ezt? Ezt kifejteni több, és rendkívül tapasztalt audiofil beállítottságú emberrel történő - és valószínűleg rendkívül érdekes - beszélgetés után lehetne, de valószínűleg akkor is csak a felszínt kapargatnánk. Ezért inkább ne is menjünk bele. Meg azért sem, mert a mostani témánk nem ez. Hanem a tunerek.

Bővebben...

Fejhallgató erősítők meghallgatása

Írta: Puskás-Bakai

Nem is olyan rég gondolkodtam el azon, hogy miről írjunk legközelebb cikket. Valami obholyanról, ami valószínűleg többeket érdekel, de még nem jelent meg róla sok publikáció, legalábbis magyar nyelven. És jött az isteni szikra: a fejhallgatózás kissé háttérbe van szorulva, legalábbis ahhoz képest, amennyire elterjedt audiofil körökben. Pedig ez is egy izgalmas téma. Legalábbis számomra. Régóta foglalkozom hangtechnikával, de a fülesekről, illetve a hozzájuk való erősítőkről sokkal kevesebb információt kaptam, mit szerettem volna. Sem a magazinokban, sem az interneten (magyar nyelven) nincs annyi anyag róluk, mint a hagyományosnak tekinthető hifiről, hangdobozokról, kábelekről.

 

Bővebben...

DAC futam

Írta: Puskás János

2008. július 17. A mai napom jó volt. Reggel frissen ébredve bepakoltam egy pár kütyüt az autóm csomagtartójába, és elindultam a fővárosba. Nem sima hétköznap volt, ez egy kicsit más. Mögöttem nem a szokásos tej, kenyér, ásványvíz volt, hanem mindenféle műszaki tartalmú szerkezetek. A hifis társadalom DAC-nak nevezi őket, teljes nevén digitál-analóg konverter. Abba, hogy ezekre miért van szükségünk, ne menjünk bele, de a teszt apropója annál érdekesebb.

Bővebben...

Erősítők 100-150 ezerért

Írta: Puskás János, Bakai Gábor

A hifi még mindig él. Él, az igaz, de mi az a hifi? Arra gondoltunk, hogy az elmélkedés helyett a tettek mezejére lépünk és megszondázzuk a piacot: vajon mennyibe kerülnek most a hifi készülékek, mennyiért lehet összerakni egy sztereó berendezést. Alapvetően le kell szögeznünk, hogy csak a nagy gyártókkal foglalkoztunk, hazai alkotók termékeit ezúttal nem vettük figyelembe. Az majd egy másik cikk lesz.

Bővebben...

Írható CD lemezek meghallgatása

Írta: Puskás János

Minden ember találkozott már írt lemezzel. Valószínűleg birtokol is legalább egyet-kettőt.
Kérdés, tudja-e, kis odafigyeléssel milyen minőségű lehetne a másolata? Ön, kedves olvasó, aki érdeklődéssel olvassa ezeket a sorokat, vélhetően nagyobb figyelmet fordított eddig a témának, mint én. Bár valószínűleg legalább ezer lemezt írtam meg, azokat nem úgy készítettem, mint a maiakat.

Bővebben...

Copyright © 2020 Audioland. Minden jog fenntartva.