foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Tóth Evelin: Csókolj meg

A szív ereje

A szufi-mondás igazsága: miszerint a zene lángra gyújtja a szívet és bevilágítja a lelket, elementáris módon hat szellemünkre a Csókolj meg című lemez hallgatása közben.  A szív megszólíttatik, a lélek pedig felemelkedik.    
A zene olyan tiszta mélységekből érkezik hozzánk, mint ama feneketlen ősi múlt emléke Thomas Mann híres regénye elején.


Tóth Evelin énekesnő és Hamid Drake ütőhangszer-mágus misztikus násza ez, szerelem, amelybe hallgató újra meg újra beavatódik: minden születő gesztus, hang e láthatatlan és múlhatatlan tüzet táplálja. Tóth Evelin hol ősi szöveget énekel, szefárd dallamot, hol magyar népi melódiát, hol pedig a saját maga által írt mitikus madárdalt. Az énekesnő sámáni attitűdje mindvégig át meg átragyog a fényesen lüktető, zenei szöveten.  Az öröm és a fájdalom szertartásszerű, felszakadó sikolyait feszes ritmusok kísérik. Olykor feszültséggel teli, emberi dráma tanúi vagyunk, mint a Néha úgy érzem (Sometimes I Feel ) című gospel hallgatása közben, amelyben Evelin megrendítő és érzékeny kitárulkozása felejthetetlen és katartikus élmény nyújt. 

       
A Csókolj meg című produkció olyan értéket mutat fel, amely teljes egészében kihalni látszik posztmodern világunkból: a szív erejét. 

       
Magával ragadó, csodálatos részletek hangzanak fel az Énekek énekéből. Ezek a szerelem isteni mivoltát dicsőítő, megzenésített, himnikus költemények adják a lemez tiszta és egyszerű spiritualizmusát. Ez a lelkiség hatja át a különféle dalokat, amelyek világos üzeneteikkel tovább kalauzolják értő hallgatóikat.  

       
Hamid Drake New York-i dobos és Tóth Evelin masszív kettősét nagyszerűen egészíti ki a nagybőgőn közreműködő Benkő Róbert, a fúvós hangszeres Dresch Mihály, a hegedűs Lantos Zoltán, a basszusgitáros Küronya Miklós, továbbá a klasszikus zenében is jártas orgonista, Fassang László. Kiemelendő még Hunka Róbert Zoltán kitűnő producer személye, hiszen az ő kiadói tevékenységének (Hunnia Records)köszönhetően kerül piacra e külalakra is szemrevaló, pompás kiadvány! A Tóth Evelin-Hamid Drake produkció koncertszerű előadása nagy sikert aratott a minden évben megrendezésre kerülő győri Mediawave fesztiválon, s most talán nem kis öröm, hogy ez a transzcendens muzsika lemez formájában is kapható!

     
  Tóth Evelin: Csókolj meg - Hunnia Records 2009

Forrás: CDBár
      
      

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.