foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

hiFace tuning

Írta: Szalontai László

Hamarosan megjelenő cikksorozatunk miatt hobbim egy kis mellékágra terelt, aminek kapcsán szeretném megosztani tapasztalataimat veletek. Történt ugyanis, hogy egyre többször bizonyosodtam meg arról, miképp tudja egy-egy operációs rendszer, szoftver, vagy egy jól eltalált beállítás javítani a számítógépes zenelejátszás hangját. Ez alól a driverek sem kivételek, bár sajnos sok gyártó nem fordít kellő energiát rájuk és akár saját driver nélkül is forgalomba hozzák termékeiket. Amennyiben megtapasztaltuk már, hogy a zenelejátszó szoftverek között is elég nagy különbségek vannak, talán nem annyira lehetetlen elhinni, hogy bizony a driverek között is fellelhetőek különbségek.

Azon kis csoport, akik hiFace, vagy ezen alapuló készülékekkel rendelkeznek (pl: Human Audio Tabla, Metrum Octave MKII. stb…) bemutatnék egy, remélem hasznos és ingyenes trükköt, ugyanis egy kis cselhez folyamodva, meg lehet azt oldani, hogy az M2tech komolyabb DAC-jának a Young-nak a driverével telepítsük a készülékeinket. Tapasztalatom szerint ez minden esetben hallható pozitív változást eredményezett (azért nem kell tőle megváltást várni), nagyobb volumenű, levegősebb lett a zene, nőtt a felbontás és folytonosabbá is vált az előadás. A vállalkozó kedvűeknek, egy kis segítség gyanánt, lépésről – lépésre (Windows 8 alatt) bemutatom az installálás menetét. Véleményem szerint érdemes egy próbát tennie vele, ezért nem is szaporítanám a szót, vágjunk is bele:

Először távolítsuk el a jelenleg használt drivert (ha már fel van telepítve)! Ezt követően töltsük le a Young driverét innen.

A tömörített mappa tartalmát bontsuk ki, és másoljuk át a saját merevlemezünkre.

Csatlakoztassuk a DAC-ot USB kábel segítségével (valószínűleg kapunk majd egy hibaüzenetet, hogy nem sikerült telepíteni az eszközt)

Megjegyzés: csatlakoztatás után némely készüléket be kell kapcsolni, de van olyan, amelyiket nem szükséges.

Beállítások – Vezérlőpult – Eszközkezelő megnyitása után az Egyéb eszközök alatt jobb gombbal az Ismeretlen eszközre kattintunk (egyes esetekben ez lehet USB-SPDIF nevű is…) és kiválasztjuk az illesztőprogram frissítése menüt.

Válasszuk az Illesztőprogramok keresése a számítógépen lehetőséget

Kattintsunk a Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából

A felbukkanó listából válasszuk a Hang-, video- és játékvezérlők lehetőséget és kattintsunk a továbbra

A következő ablakban a Gyártó alatt meg kell keresni a DAC-unk gyártójának nevét. Ha szerencsések vagyunk, akkor megtaláljuk az M2Tech-et, amennyiben nincs a felsoroltak között, válasszuk az (Általános USB audio)-t, Modell alatt az USB audioeszközt, majd kattintsunk a saját lemez gombra.

A tallózás gomb megnyomása után Fájl keresése ablakban a merevlemezre kicsomagolt mappából válasszuk ki a young.inf fájlt, majd kattintsunk a Megnyitásra, majd a Telepítés lemezről ablakban az OK gombra.

Kattintsunk a tovább gombra.

A felugró hibaüzenetre Igen gombot nyomjunk.

Ha rákérdez még egyszer, hogy szeretnénk-e telepíteni, akkor a Telepítésre nyomjunk rá, majd a sikeres telepítés után, kattintsunk a Bezárás gombra és indítsuk újra a készülékünket!

Remélem a fentieket követve sikerült telepíteni a Young driverét. Amennyiben mégsem nyerte el tetszésünket, nyugodtan töröljük és használjuk tovább a gyári megoldást.


2013. október

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.